Κρατήσεις spa telephone 2323022422 23230 22422     spa print   spa community  
spa slider spa slider spa slider spa slider spa slider spa slider spa slider spa slider spa slider spa slider
spa     spa     spa     spa     spa     spa     spa     spa     spa     spa    
Η περιοχή

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σιντικής είναι προικισμένη με πολλαπλές φυσικές ομορφιές που συνθέτουν, από τη μία το υδάτινο στοιχείο της λίμνης Κερκίνης και του ποταμού Στρυμόνα και από την άλλη οι ορεινοί όγκοι του Μπέλλες, των Κρουσίων, του Αγκίστρου και της Βροντούς, που περιβάλλουν ολόκληρο το Δήμο. Πρόκειται για Δήμο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας αφού τα 2/3 της έκτασης του καλύπτονται από περιοχές του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 και της διεθνούς σύμβασης Ramsar. Συνεπώς η περιοχή προσφέρεται για όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Μπορείτε να επισκεφθείτε:
- Λίμνη Κερκίνη, ένας υγρότοπος διεθνούς σημασίας, προστατεύεται από την Σύμβαση Ramsar. Ποικιλομορφία βλάστησης και παρουσία 300 και πλέον πουλιών με σπάνια είδη ανάμεσά τους.
- Οχυρά Ρούπελ – Ιστίμπεη, στις 6/4/1941 οι υπερασπιστές των οχυρών της «Γραμμής Μεταξά» αντιστάθηκαν γενναία στους Γερμανούς εισβολείς. Τα λιτά ηρώα και οι υπόγειες στοές των οχυρών θα σας εντυπωσιάσουν.
- Τίμιος Πρόδρομος (ναός), βρίσκεται στο Ακριτοχώρι και είναι χτισμένος στα πρότυπα της αγιορείτικης αρχιτεκτονικής. Το νέο καθολικό οικοδομήθηκε με βυζαντινή τεχνική.
- Κοιλάδα Κρουσοβίτη, ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον κατά μήκος του ομώνυμου ρέματος. Αιωνόβια πλατάνια, πλούσια βλάστηση, πέτρινα τοξωτά γεφύρια και καταρράκτες με κρύο ή ζεστό νερό, θα σας εντυπωσιάσουν.

Η περιοχή
Gallery
Βρείτε μας στο:
Not The Same - Marketing & Graphics Design                powered by GoDigital CMS