Κρατήσεις spa telephone 2323022422 23230 22422     spa print   spa community  
spa slider spa slider spa slider spa slider
spa     spa     spa     spa    
Τι είναι;

Η φύση εκτός από σπάνια τοπία και ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές χάρισε στην Ελλάδα και πήγες με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Τα ιαματικά λουτρά αποτελούν μέρος του εθνικού πλούτου της χώρας, ενώ οι θεραπευτικές τους ιδιότητες ήταν ήδη γνωστές από τους αρχαίους χρόνους. Η ιστορία τους είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου μας. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τα λουτρά καθώς επίσης αρχαίοι Έλληνες γιατροί, φυσικοί, ιστορικοί και γεωγράφοι, ήταν οι πρώτοι που απασχολήθηκαν με τις πηγές και τα μεταλλικά νερά.

Στα Ασκληπιεία από τον 13 αιώνα π.Χ χρησιμοποιούσαν τα λουτρά για θεραπευτικούς σκοπούς. Πρώτος παρατηρητής των ιαματικών πηγών ήταν ο ιστορικός Ηρόδοτος που προηγήθηκε του Ιπποκράτη. Επίσης στα κείμενα του Ξενοφώντα συναντάμε την πρώτη γραπτή αναφορά για τα λουτρά του Λουτρακίου.

Ο Ιπποκράτης θεωρείται ο θεμελιωτής της ιατρικής επιστήμης και πατέρας της υδροθεραπείας. Ήταν ο πρώτος που απασχολήθηκε συστηματικά, κατηγοριοποίησε τις πηγές και κατέγραψε τις ασθένειες στις οποίες έχουν ευεργετική επίδραση.

Τα λουτρά επίσης τιμούσαν δεόντως οι Ρωμαίοι και οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες.

Η χώρα μας θεωρείται το μέρος που έχει τις περισσότερες ιαματικές πηγές από όλες τις χώρες τις Ευρώπης.

Ιαματικός / Θεραπευτικός Τουρισμός
Τι είναι;
Ποια η σχέση με την ανθρώπινη υγεία;
Η περιοχή
Gallery
Βρείτε μας στο:
Not The Same - Marketing & Graphics Design                powered by GoDigital CMS